Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Percheziții în Capitală și alte trei județe la indivizi care activau prin metoda „accidentul”

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 9 august 2023 Etichete: ,

Polițiștii din București și din județele Gorj, Vrancea și Botoșani au desfășurat miercuri, 9 august, o serie de percheziții în vederea destructurării unei grupări specializate în înșelăciuni prin metoda cunoscută sub numele de „accidentul”. Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Română, membrii acestei grupări, în mare parte având ca țintă persoane în vârstă, ar fi reușit să obțină suma de peste 30.000 de euro și zeci de grame de bijuterii din aur.

Cercetările efectuate de polițiști au dezvăluit că suspecții au efectuat apeluri telefonice către mai multe persoane din întreaga țară, prezentându-se fie drept cadre medicale, fie ca membri ai familiei victimelor. În unele cazuri, aceștia ar fi recurs chiar la schimbarea vocii pentru a încerca să-și ascundă identitatea.

Membrii grupării ar fi exploatat vulnerabilitatea persoanelor în vârstă, pretinzând că membrii familiilor acestora ar fi fost implicați în grave accidente rutiere, necesitând asistență medicală de urgență și sume semnificative de bani pentru tratament. Aceste minciuni i-ar fi determinat pe oameni să ofere bani sau bijuterii valoroase pentru a-i ajuta pe presupușii membri ai familiei lor.

După ce ar fi obținut încrederea victimelor și informații cu privire la adresele lor de domiciliu, infractorii ar fi trimis complici pentru a se prezenta la locuințele acestora. Sub pretextul că sunt reprezentanți ai unităților medicale, acești complici ar fi colectat sumele de bani sau bunurile de valoare pe care le-ar fi dat victimele. În acest mod, gruparea ar fi reușit să fure suma de peste 30.000 de euro și mai multe bijuterii din aur.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii