Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Ioan Bolborea, pus sub acuzare pentru înșelăciune. Sculptorul ar fi realizat dintr-un material de calitate inferioară mai multe monumente din București

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 13 februarie 2021

Un sculptor a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru înșelăciune. Potrivit surselor Mainnews.ro, este vorba de Ioan Bolborea, care ar fi realizat din alamă, în loc de bronz, mai multe monumente din Capitală, printre care și Căruța cu Paiațe, Vioara Spartă și Statuia „Împăratului Traian”.

Dosarul penal a fost deschis în urma unei plângeri formulate de Administrația Monumentelor si Patrimoniului Turistic, prejudiciul din acest dosar fiind estimat de anchetatori la 18 milioane de lei.

Comunicatul Poliției Capitalei

Ieri, 12.02.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus in aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată care a produs consecințe deosebit de grave (11 acte materiale).
În fapt , din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2005-2016, suspectul, în calitate de autor/artist a încheiat mai multe contracte cu Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, prin care s-a angajat sa realizeze mai multe monumente de for public, sculptură din material definitiv bronz, însă acesta ar fi urmărit executarea acestora din materiale de calitate inferioară, cauzând beneficiarului un prejudiciu în valoare totală de aproape 18.000.000 lei, reprezentând sumele plătite prin aceste contracte.
Cu ocazia perchezițiilor efectuate au fost identificate mai multe bunuri de valoare probatorie printre care o statuetă ce reprezinta „Lupa Capitolina” (Lupoaica), mai multe componente ale unor ansambluri statutare, statuete tip machetă, care au fost ridicate in vederea expertizării, precum si mai multe înscrisuri și sume de bani în lei și euro, toate ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Bărbatul a fost condus la audieri la sediul Serviciului Investigații Criminale.
Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, care a produs consecințe deosebit de grave.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com