Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Percheziții în dosarul în care se investighează fuga lui Cătălin Cherecheș

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 30 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Poliţiştii din Maramureş au făcut, joi, cinci percheziţii în Baia Mare, în dosarul care vizează fuga din ţară a primarului Cătălin Cherecheş.

„În cadrul cercetărilor care se efectuează într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, privind infracțiunile de trecere frauduloasă a frontierei de stat, favorizarea infractorului și fals privind identitatea, astăzi, 30 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Maramureș au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș și al Serviciului Criminalistic Maramureș.”, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Maramureș.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la o pedeapsă de 5 ani de închisoare și dat în urmărire, a părăsit țara pe 24 noiembrie, la ora 7:49, înainte de pronunțarea sentinței, prin punctul de frontieră Petea, folosind identitatea unei rude, conform declarației chestorului de poliție Victor Ștefan Ivascu, șeful Poliției de Frontieră. Un polițist de frontieră este subiectul unei investigații, iar în cazul lui Cherecheș, unitatea de parchet competentă a fost notificată cu privire la trecerea frauduloasă a frontierei de stat și falsificarea identității.

Acesta a fost localizat de polițiști în Augsburg, Germania. Conform surselor din anchetă, primarul a primit sprijin de la o mătușă și avea intenția de a fugi din Germania, moment în care a fost prins de agenți.

Miercuri, prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, a emis un ordin prin care constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al lui Cătălin Cherecheș, în urma condamnării acestuia la cinci ani de închisoare.

FOTO: Inquam Photos / Paul Ursachi

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW