Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Poliția din Munchen prezintă filmul capturării lui Cherecheș și explică procedura de extrădare. Edilul este arestat în Germania

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 29 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Poliția din Germania l-a arestat pe primarul condamnat al orașului românesc Baia Mare,Cătălin Cherecheș, în vârstă de 45 de ani, care fusese condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită și acceptare de foloase și urma să își înceapă vineri pedeapsa cu închisoarea. Ulterior, acesta a fugit, fiind filat de poliție pe data de 27 noiembrie și prin ziua următoare, potrivit PresseAugsburg.

Autoritățile române au emis atunci o alertă pentru arestarea persoanei urmărite prin intermediul unui mandat european de arestare din 24 noiembrie 2023.

Potrivit publicației, la 27 noiembrie 2023, Parchetul General din München a luat cunoștință faptul că persoana urmărită se afla în zona metropolitană a orașului München. Prin urmare, Parchetul General din München a dispus măsuri de supraveghere și de monitorizare a telecomunicațiilor, în urma cărora, la 28 noiembrie 2023, a fost stabilit locul unde se află suspectul și a fost efectuată o arestare în jurul orei 18:30 în zona Gării Centrale din Augsburg.

Persoana arestată va fi adusă în fața judecătorului de instrucție competent de la Tribunalul Local din Augsburg. Ulterior, Parchetul General din München va lua o decizie privind extrădarea persoanei persecutate în fața Tribunalului Regional Superior din München.

Durata procedurii de extrădare nu poate fi încă evaluată. Aceasta depinde, de asemenea, în mare măsură, de faptul dacă persoana urmărită este de acord cu ceea ce se numește extrădare simplificată, mai notează jurnaluștii germani.

foto: Inquam Photos / Ghita Porumb

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW