Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Percheziții DIICOT la firme de jocuri de noroc bănuite de șantajarea concurenței


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pun în aplicare 123 mandate de percheziție la firme de jocuri de noroc bănuite de șantajarea concurenței. 40 de persoane sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate, lovire sau alte violențe și favorizare a făptuitorului.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

„Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului”, explică anchetatorii.

În acest scop, anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate erau împiedicați să intre în posesia banilor.

40 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale vor fi conduse la sediul DIICOT în vederea audierii.

Perchezițiile sunt efectuate în municipiul București și judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii