Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Percheziții de amploare în România, Anglia și Austria, într-un dosar de trafic de persoane / Tinere gravide exploatate sexual de o grupare de proxeneți

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 13 mai 2020 Etichete: , ,

Procurorii DIICOT din România au participat la o amplă misiune de destructurare a unei grupări infracționale specializată în traficul de persoane. În acest dosar au fost efectuate 18 percheziții domiciliare în România, Austria și Anglia.

În urma verificărilor s-a descoperit că 28 de tinere, racolate prin metoda “loverboy” de membrii grupării, au fost exploatate sexual.

Dacă fetele se împotriveau exploatării erau constrânse fizic sau moral.

Polițiștii DCCO și procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, 16 percheziții domiciliare, în județul Giurgiu. În total au fost puse în executare 22 de mandate de aducere.

Concomitent cu perchezițiile din România au fost efectuate alte două în Viena (Austria) și una în Huddersfield (Marea Britanie).

În urma perchezițiilor din România au fost ridicați și indisponibilizați: 18.700 de lei, 4.300 de euro, 100 de dolari, precum și opt autoturisme de lux, o autoutilitară și șase ceasuri, patru pistoale cu muniție cu bilă și gaz, o pușcă cu aer comprimat – calibru 5,5, 23 de cartușe, două cutii de  muniție cu bile metalice, două macete, o sabie tip samurai, mai multe cuțite, 12 bancnote din cupiura 20 de lire sterline susceptibile a fi contrafăcute, aproximativ două grame de fragmente vegetale uscate de culoare verde oliv, bijuterii din aur, 57 de parfumuri și articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, 19 telefoane mobile, 20 de cartele SIM, cinci laptopuri, trei tablete, chitanțe pentru transferuri bancare, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. 

În total au fost duse la DIICOT pentru audieri un număr de 15 persoane.

La percheziția efectuată în Marea Britanie au fost identificate două femei care erau exploatate de către membrii grupării, mai multe telefoane mobile și medii de stocare. Doi membrii ai grupării care se aflau în Regatul Unit au fost identificați și arestați.

“Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii și procurorii români au cooperat cu autoritățile polițienești și judiciare din Austria, Cipru, Germania și Marea Britanie”, transmit polițiștii.

Din ancheta procurorilor rezultă că, începând cu anul 2012, liderul grupului ar fi cooptat mai multe persoane din România, Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia pentru  face parte dintr-un grup infracțional organizat specializat în proxenetism, trafic de persoane, contrabandă și spălarea banilor.

Din 2012 până în prezent, membrii grupării ar fi recrutat 28 de fete pe care le-ar fi plasat în diverse orașe din Europa pentru a se prostitua.

“Membrii grupării sunt bănuiți că, prin diverse tertipuri sau favoruri acordate (împrumutarea de bani, postarea unor anunțuri pe site-uri de profil, plata chiriei locuințelor unde se prostituau, achiziționarea biletelor de avion sau oferirea unor cadouri, în special bijuterii din aur) le creau persoanelor exploatate sentimentul că sunt profund îndatorate atât din punct de vedere moral, cât și material  față de aceștia, motiv pentru care trebuia să presteze servicii sexuale contra cost în beneficiul lor, chiar dacă își achitaseră demult eventualele obligații existente”, mai arată procurorii.

 

 

Uni din membrii grupării aveau copii cu victimele exploatate, motiv pentru care tinerele se simțeau constrânse moral să continue activitatea de prostituție.

Dacă tinerele refuzau să facă ce li se spune erau constrânse psihic sau fizic. Mai mult, acestea erau bătute și amenințate în cazul în care reușeau să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la situația lor.

Procurorii mai arată că victimele erau obligate să practice în continuare prostituția și erau bătute chiar și în timp ce erau gravide.

Totodată, membrii grupării sunt bănuiți că ar fi tranzacționat între ei victimele, cu sume între 5.000 și 8.000 de euro.

“De multe ori pentru a tranșa anumite divergențe legate de astfel de tranzacții membrii grupării apelau la forme de justiție paralelă, realizate în interiorul grupării, prin care se stabileau regulile ce urmau a fi respectate de cei implicați în aceste așa zise litigii”, arată sursa citată.

În urma cercetărilor efectuate în cauză au rezultat indicii că, de la data inițierii activităților infracționale și până în prezent, membrii grupării ar fi obținut un profit ilicit de aproximativ 1.115.000 de euro.

Sumele de bani obținute în străinătate erau transferate în România prin intermediul altor membri ai grupului infracțional organizat.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 1416 more Information to that Topic: mainnews.ro/perchezitii-de-amploare-in-romania-anglia-si-austria-intr-un-dosar-de-trafic-de-persoane-tinere-gravide-exploatate-sexual-de-o-grupare-de-proxeneti/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *