Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Zborurile către și dinspre Italia, anulate oficial de luni

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 martie 2020 Etichete: , ,

Începând de luni, de la ora 12.00, intră în vigoare deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență privind anularea zborurilor pe ruta România-Italia și invers. 

Companiile aeriene sunt obligate să comunice cetățenilor români care se întorc în România cu zboruri cu escală care pleacă din Italia, China, Iran și Coreea de Sud, că aceștia sunt nevoiți să intre în carantină sau autoizolare pe teritoriul țării.

De asemenea, operatorii aerieni nu vor permite îmbarcarea persoanelor de altă cetățenie decât cea română care vin către România, cu escală, din Italia, China, Iran și Coreea de Sud.

În ceea ce-i privește pe cetățenii români care se întorc în țară prin punctele de frontieră terestre, venind dinspre sau după ce au călătorit înainte în Italia, China, Iran și Coreea de Sud, „vor intra în carantină instituționalizată pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, în funcție de zona din care vin”, transmit autoritățile.

„Accesul cetățenilor străini care vin în România din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis doar cu condiția obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz„, conform Grupului de Comunicare Stratgică.

Transporturile de marfă de minim 3,5 tone sunt exceptate de la restricțiile de trafic impuse

Restricțiile menționate se aplică și pentru transportul maritim și fluvial.

Deciziile enumerate mai sus sunt valabile până la data de 31 martie, cu posibilitate de prelungire.

15 cazuri la nivel național

Până luni au fost confirmate 15 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 pe teritoriul României, din care cinci au fost declarați vindecați.

Toți pacienții rămași internați au o stare generală bună.

În acest moment în toată țara se află în carantină instituționalizată 27 de persoane. Alte 12.789 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

sursa foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj /Facebook

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 69377 additional Information on that Topic: mainnews.ro/zborurile-catre-si-dinspre-italia-anulate-oficial-de-luni/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/zborurile-catre-si-dinspre-italia-anulate-oficial-de-luni/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *