Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Percheziții de amploare în București, Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița | Hoți specializați în furturi din tiruri aflate în mers, vizați de anchetă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 martie 2020 Etichete: , ,

Procurorii DIICOT fac, luni dimineață, 73 de percheziții domiciliare în București și județele Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița, pentru destructurarea unei ample grupări infracționale specializate în furturi din tiruri aflate în mers.

18 dintre mandatele de percheziție sunt emise în baza unui ordin european de anchetă cu Franța.

Ancheta vizează mai mulți hoți care furau din autocamioane ‘TIR aflate în mers”, atât în România, cât și pe teritoriul altor state membre ale UE.

„În această dimineață, procurorii DIICOT – Structura Centrală și ofițeri de poliție judiciara din cadrul Poliției Capitalei pun in executare 73 de mandate de percheziție domiciliară în București și județele Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița, dintre care 18 în baza unui ordin european de anchetă cu Franța, privind activitatea unor grupuri infracționale specializate în comiterea de furturi din autocamioane ‘TIR aflate în mers”, fapte săvârșite atât în România, cât și pe teritoriul altor state membre ale UE”, transmite DIICOT.

Prejudiciul se ridică la câteva milioane de euro, urmând a fi stabilit cu exactitate la finalul cercetărilor

Cum furau hoții din autocamioanele aflate în mers

Cele mai importante capturi ale hoților

În anul 2016, grupul format din cetățeni români și cetățeni belgieni, deja condamnați  de autoritățile belgiene, au sustras, prin efracție, dintr-un ansamblu rutier aflat în mers pe drumurile publice din Belgia, telefoane mobile și aparatură electronică de ultimă generație în valoare totală de 82.700 euro.

Hoții acționau noaptea, conform surselor mainnews.ro.

Un an mai târziu, unul din hoți a furat dintr-un ansamblu rutier aflat în mers pe un feribot între două localități între Suedia și Finlanda, telefoane mobile și aparatură electronică de ultimă generație în valoare totală de 895.000 euro. Bunurile au fost vândute ulterior în România.

Astfel de furturi au avut loc și Spania și Olanda, valoarea prejudiciilor ridicându-se la sumele de 37.485,58 euro, respectiv 550.000 euro.

Și în România hoții apelează la astfel de practivi. În 2017, unul din hoți a furat dintr-un autocamion în timp ce se afla în deplasare pe drumurile publice din România, un număr de 26 de televizoare marca Philips în valoare de aproximativ 9.331 euro.

sursa foto: Redacția

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *