Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iulia Scântei: Adeverința medicală pe care Diana Șoșoacă o invocă pentru a nu purta masca, neconformă / SURSE Poliția Capitalei verifică dacă a încălcat legea

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 decembrie 2020

Adeverința medicală pe care Diana Șoșoacă o invoca pentru a nu purta masca de protecție în Parlament ar fi neconformă cu legislația în vigoare, transmite senatorul PNL Iulia Scântei. Poliția Capitalei verifică dacă avocatul intrat în Parlament pe listele AUR a încălcat legea, potrivit unor surse mainnews.ro.

Adeverința medicală prezentată de Șoșoacă nu este în conformitate cu Ordinul 874/2020, deoarece a fost emisă de un medic de familie, potrivit unui răspuns transmis de DSP, la solicitarea Senatului.

Senatorul AUR a fost direcționat către Medicina Muncii de la Senat, pentru a-i lăsa pe medici să decidă dacă motivele invocate de Diana Șoșoacă sunt plauzibile pentru a obține o astfel de adeverință.

Nicolae Ciucă, premierul interimar, a declarat că orice cetățean al țării, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să respecte regulile sanitare instituite de specialiști, după ce senatorul Diana Șoșoacă nu a purtat masca de protecție, luni, în plen.

Orice cetăţean al acestei ţări, indiferent de funcţia pe care o ocupă, trebuie să respecte regulile stabilite de către specialişti şi au fost adoptate de către instituţiile statului, aprobate la nivel guvernamental. Ca atare, instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria”, a declarat Nicolae Ciucă, în Parlamentul României.

Acesta a precizat că instituțiile abilitate ar trebui să verifice adeverința pe care Diana Șoșoacă susține că o deține și îi dă dreptul să nu se conformeze regulilor impuse de autorități.

Cu certitudine, trebuie o verificare făcută de către instituţiile abilitate în acest sens. Instituţiile respective sunt în măsură să se autosesizeze”, a spus prim-ministrul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 69801 more Info on that Topic: mainnews.ro/surse-adeverinta-medicala-pe-care-diana-sosoaca-o-invoca-pentru-a-nu-purta-masca-neconforma-politia-capitalei-verifica-daca-a-incalcat-legea/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *