Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Percheziții de amploare în 16 județe din țară | Dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 26 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Polițiștii SICE Olt fac, miercuri dimineață, 28 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a 16 județe din toată țara, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Verificările au loc la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și la domiciliile unor persoane vizate în dosar.

Conform anchetatorilor, în perioada 2013-2016, societatea comercială s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului și nu a înregistrat în evidența contabilă toate livrările efectuate. Suma vizată se ridică la valoarea de peste 10.796.000 de lei.

Procurorii mai notează că “reprezentanții societății respective ar fi declarat achiziții în valoare de aproximativ 69.000.000 de lei, care nu ar fi fost recunoscute de societățile partenere, denaturând astfel baza impozabilă, în scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat”.

Dosarul este instrumentat de Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Trei persoane urmează să fie aduse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

sursa foto: Facebook/Poliția Română

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW