Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Pe cine susține premierul Florin Cîțu în cursa pentru șefia Finanțelor, ministerul care împarte banii

By Robert Madaianu , in Politic Stirile zilei , at 14 august 2021 Etichete: , ,

Premierul Florin Cîțu a anunțat sâmbătă, 14 august, că îl propune pe liberalul Dan Vîlceanu în funcția de ministru al Finanțelor. Poziția este vacantă de la momentul revocării lui Alexandru Nazare. Cîțu este, în prezent, ministru interimar, însă perioada maximă de interimat va expira în curând.

„Aștept să convoace domnul președinte Ludovic Orban Biroul Executiv Național și am văzut că dumnealui are o propunere. Am și eu o propunere și aceasta este Dan Vîlceanu”, a spus Florin Cîțu.

Favoritul lui Cîțu nu e dorit de Iohannis

Dan Vîlceanu, numele preferat de premierul Florin Cîțu pentru preluarea funcției de ministru al Finanțelor nu este dorit și de președintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse politice. Vîlceanu a fost vehiculat încă de la momentul remanierii lui Alexandru Nazare.

Șef al liberalilor din Gorj, Dan Vîlceanu este de profesie economist. Înainte de a intra în PNL, el a făcut parte din PD-L și TSD (Tineretul Social Democrat).

Bătălia din PNL

Nici în PNL nu îl vrea toată lumea pe Vîlceanu. Tabăra condusă de Ludovic Orban are alte propuneri, printre care Ionel Dancă, spun sursele Main News. Propuneri care, se pare, nu ar fi pe placul premierului.

Ministerul care împarte banii

Ministerul de Finanțe este unul dintre cele mai importante din Guvern, având responsabilitatea bugetului.

Fostul ministru, Alexandru Nazare, a plecat cu scandal din Executiv. El a fost demis de premier, care i-a reproșat lipsa comunicării și o serie de angajări.

Înainte de ședința de Guvern, mi-a confirmat că va trimite propunerea de remaniere. Am menționat că remanierea nu se impune dacă analizăm rezultatele; a replicat că această decizie nu are legătură cu rezultatele, ci cu “echipa”. Posibil s-a referit la faptul că nu m-am alăturat echipei care să îl susțină în campania pentru poziția de președinte al PNL. Am considerat că o atitudine neutră, prin prisma poziției de ministru de Finanțe, este cea mai înțeleaptă în raport cu interesele românilor, cu țintele asumate de România și cu imaginea PNL”, a scris Nazare pe Facebook la momentul remanierii.

Foto: Gândul

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *