Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Paul Stănescu o înlocuiește pe Firea la PSD București în calitate de președinte interimar

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 17 iulie 2023

Liderul Partidului Social-Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a anunţat luni, 17 iulie, în urma ședinței conducerii PSD, suspendarea Gabrielei Firea din funcţiile din partid şi preluarea preşedinţiei interimare a PSD Bucureşti de către Paul Stănescu.

„Nu există autosuspendare în partid de aceea s-a şi supus la vot suspendarea pe o perioadă limitată de timp şi numirea domnului Paul Stănescu în funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei de Bucureşti”, a spus preşedintele PSD.

Gabriela Firea a anunţat vineri, 14 iulie, în urma dezvăluirilor privind abuzurile de la căminele din Ilfov, că a decis, „cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus”, să plece din Guvernul României şi că pleacă, „pentru moment”, şi din din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti.

Am decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Pe unde a venit Ligia cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit și acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea, și pe alți colegi. Ca șofer, ca om bun la toate. L-a sprijinit la început să-și facă o asociație, dar NU a activat în acele centre. Nu a știut că sunt nereguli! Cu atât mai puțin eu, NU am avut niciun fel de legături și nu aș fi putut accepta ca unei persoane să i se întâmple ceva rău!. Sunt complet nevinovată, s-a văzut și din ancheta derulată, se va constata și în continuare, în justiție, dar ceea ce s-a întâmplat cu viața mea și a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez și să-mi scadă până la anulare șansele de a mai câștiga un mandat de primar general”, a transmis Gabriela Firea, după ce a demisionat din funcția de ministrul al Familiei.

PSD a nominalizat luni, 17 iulie, doi miniștri pentru portofoliile Muncii și Familiei. Este vorba de Simona Bucura-Oprescu, care ar urma să ocupe funcția de ministru al Muncii. La Ministerul Familiei, minister creat special pentru Gabriela Firea, a fost nominalizată Natalia Intotero.

CITEȘTE ȘI: PSD analizează șansele Gabrielei Firea de a candida la Primăria București. Romașcanu: E un deficit de imagine

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii