Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Patru zile de Neversea: 40 de infracţiuni de trafic și consum de droguri/ Un bărbat găsit mort lângă scenă/ 28 de persoane transportate la spital

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Fara categorie , at 8 iulie 2019 Etichete: , , ,

Festivalul de muzică electronică Neversea, desfășurat timp de patru zile, a adunat peste 200.000 de spectatori pe litoralul Mării Negre.  Pentru că este un festival al tinerilor, polițiștii și jandarmii au fost și ei în număr mare. S-au înregistrat 40 de infracțiuni privind consumul şi traficul de droguri, un deces, iar 28  de persoane au fost transportate la spital.

Trafic și consum de droguri la Neversea

Polițiștii au constatat 43 de infracțiuni de trafic și consum de droguri în perimetrul festivalului. De asemenea, jandarmii şi poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, pentru consum de alcool, injurii, provocare şi participare la scandal.

„Pe parcursul celor patru zile de festival, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au constatat 43 de infracţiuni la Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Majoritatea faptelor depistate au vizat deţinerea de droguri în vederea consumului propriu”, se arată într-un buletin informativ transmis, luni, de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa.

În prima zi de festival,  Tribunalul Prahova a dispus arestarea a patru tineri, care se îndreptau spre Neversea, după ce procurorii DIICOT Ploiești au descoperit asupra lor aproximativ 10 kilograme de droguri, în mare parte cannabis.

Un bărbat a murit lângă scenă/28 persoane au fost transportate la spital

Duminică, în ultima zi a festivalului, un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost găsit mort lângă o scenă, de către unul din membrii echipajului SMURD. Acesta nu a răspuns procedurilor de resuscitare și a fost transportat la morgă. Trupul nu prezenta urme de violență fizică. IPJ Constanța a deschis un dosar penal.

Pe parcursul celor patru zile de festival, medicii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Ugenţă „Dobrogea” au intervenit în peste 1500 de cazuri. Un număr de 28 de persoane au fost transportate la spital.

În cele patru zile ale festivalului, jandarmii şi poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale. Amenzile au fost date în principal pentru consumul de alcool, nerespectarea măsurilor cerute de forţele de ordine, injurii, provocare şi participare la scandal.

sursa foto: Neversea/ Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW