Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Patru persoane arestate, iar alte două cercetate sub control judiciar la Iași, pentru că ar fi vândut substanţe psihoactive

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 6 februarie 2024 Etichete: ,

Patru indivizi au fost reținuți în arest preventiv, acuzați că au comercializat sau au facilitat vânzarea de substanțe psihoactive către clienți din județul Iași, pentru sume variind între 60 și 360 de lei, potrivit news.ro.

Membrii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, în colaborare cu procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, au efectuat nouă percheziții la domiciliile unor indivizi cercetați pentru implicarea în tranzacționarea de produse despre care se știa că pot avea efecte psihoactive.

Conform investigațiilor, în perioada iunie 2023 – ianuarie 2024, șase persoane, cu vârste între 32 și 49 de ani, sunt suspectate că au comercializat sau au facilitat vânzarea unor cantități de noi substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA, ADB-INACA și 5F-MDMB-PINACA), la prețuri între 60 și 360 de lei, către clienți din județul Iași.

Aceste persoane investigație și-ar fi dezvoltat o bază de clienți fideli, atrăgându-i inițial prin oferirea de cantități mai mari de substanțe psihoactive la costul unei singure doze.

În timpul perchezițiilor efectuate la domiciliile vizate, autoritățile au găsit și confiscat obiecte care conțineau urme de substanțe, diverse telefoane mobile și cartele SIM, alături de alte elemente de probă.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au decis inițial reținerea a patru persoane pentru 24 de ore și plasarea altor două sub control judiciar. Mai târziu, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Iași a ordonat arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor patru persoane reținute.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii