Thursday, February 29, 2024
Jurnalism corect


Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, plasat în arest la domiciliu / Ceilalţi doi administratori, puşi sub control judiciar

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 1 februarie 2024

Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, a fost plasat, joi, 1 februarie, în arest la domiciliu, după ce judecătorii de la Tribunalul Prahova au respins propunerea procurorilor de prelungire a arestului preventiv. La rândul lor, administratorii firmei, Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, au fost puși sub control judiciar.

„Admite în parte contestaţiile formulate de contestatorii-inculpaţi Dinicu Cornel, în prezent arestat în CRAP-IPJ Prahova, Ristin Vitomir-Adrian şi Ilie Adelina-Elena împotriva încheierii nr. 10 din data de 29.01.2024 pronunţată de Judecătoria Ploieţti în dosarul nr. 1725/281/2024. Desfiinţează încheierea contestată şi în rejudecare: Respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive şi a măsurii arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în dosarul de urmărire penală nr. 393/P/2023”, este soluţia pronunţată joi de Tribunalul Prahova.

În cazul celorlalţi doi administratori, instanţa a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Context

Opt oameni și-au pierdut viața în cea de-a doua zi de Crăciun într-un incendiu izbucnit la pensiunea Ferma Dacilor din localitatea Tohani, județul Prahova.

Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu, obligatorie conform legii. Prin urmare, activitatea sa ar fi trebuit sistată. Cu toate acestea, societatea care administra Ferma Dacilor, controlată de interlopul Cornel Dinicu, a scăpat doar cu avertismente din parte autorităților venite în control.

În același dosar au fost puși sub acuzare fostul primar la comunei Gura Vadului, Constantin Lungu (PSD), dar și actualul edil, Nicolae Marius Sora (PNL). Social-democratul este acuzat că a emis a emis două certificate de atestare a edificării sau extinderii construcției fără să verifice dacă condițiile prevăzute de lege au fost respectate.

Luizei Laura Anghelina, funcţionara care se ocupa de urbanism în cadrul primăriei comunei Gura Vadului, suspectată că a eliberat autorizaţii de intrare în legalitate a construcţiilor complexului turistic Ferma Dacilor fără a fi făcut verificările necesare, a fost plasată în arest preventiv și, ulterior, sub control judiciar.

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW