Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Patronii stației GPL de la Crevedia rămân în arest preventiv

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 19 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Patronii staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stîngă, rămân în arest preventiv, a decis Tribunalul Bucureşti, marți, 19 septembrie. Decizia este definitivă. Cei doi au fost arestați preventiv pe 6 septembrie, sub acuzația de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia, unde s-a produs exploziile  soldate  cu cinci decese şi peste 50 de  răniţi, printre care mulţi pompieri. De asemenea, zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost distruse. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne, spun procurorii. Ionuț Doldurea este fiul primarului orașului Caracal,Ion Doldurea. 

„Din coroborarea probelor administrate în cauză până la acest moment procesual rezultă că incendiul și exploziile care au avut loc la punctul de lucru neautorizat al societății (…)S.R.L. din comuna Crevedia au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei și de existența unei surse de aprindere.

Cercetarea la fața locului a condus la identificarea și ridicarea din curtea imobilul nr. (…)a resturilor metalice ce provin de la un furtun cu inserție matalică distrus parțial ca urmare a incendiului și a resturilor metalice ale unei pompe multietajată de presiune gaz folosită pentru transvazarea gazului dintr-o cisternă în alta. De asemenea, cu ocazia examinării epavei autocisternei aflate în curte, lângă gardul dinspre stradă, s-a constatat că nu mai prezintă pe tamburul din zona de distribuție a gazului reminiscențe ale furtunului folosit pentru distribuția gazului”, se arată în referatul cu propunere de arestare preventivă, emis de Parchetul General.

Sechestru pe toate bunurile. Pagubele evaluate: Șase case distruse total, 77 parțial

În ceea ce privește  firma pe care o administrează Doldurea și Stîngă, Flagas Srl,  s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului cu privire la mai multe bunuri imobile, după cum urmează: 5 în județul Botoșani, 4 în județul Călărași, 28 în județul Dâmbovița, 6 în județul Giurgiu, 19 în județul Ilfov, unul în județul Olt. Cu referire la unul dintre inculpați, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului cu privire la un bun imobil situat în București, precum și cu privire la un număr de șapte conturi bancare. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă cu privire la bunurile celui de al doilea inculpat, respectiv șapte bunuri imobile situate în București și un număr de opt conturi bancare, menționează sursa citată.

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă așteaptă decizia Judecătoriei Sector 5 București, cu privire la propunerea procurorilor de arestare preventivă. Ei sunt acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii