Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Explozii Crevedia/ Patronii stației GPL vor să repare casele distruse

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 4 septembrie 2023 Etichete: , , , , ,

Firma Flagas, care deține stația GPL din Crevedia, al cărei acționar majoritar este fiul primarului din Caracal, Ionuț Doldurea, îşi exprimă „intenția” de a suporta costul reparațiilor la imobilele afectate de exploziile produse în 26 august, soldate cu patru morți și 52 de răniți. Anunțul firmei Flagas, privind dorința de a construi, respectiv de a  repara casele oamenilor care au ars în urma exploziilor, a fost făcut public de primarul comunei Crevedia, Florin Petre. 

Practic, cei doi acționari ai firmei Flagas SRL, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, vor ca primarul Florin Petre să stabilească întâlniri între păgubiți și repezentanții unei societăți de construcție. Cei doi susțin că manifestă bună-credință, având în vedere că au încheiat acord de plată pentru avansul lucrărilor la casele oamenilor din Crevedia, arse în urma exploziilor.

Reiterăm intenţia societăţii Flagas SRL de a suporta costurile ocazionate cu aducerea imobilelor afectate la starea lor iniţială în cel mai scurt timp, sens în care precizăm faptul că am procedat la încheierea unui acord cu societatea Bambam Construction SRL, ce are ca obiect efectuarea lucrărilor de proiectare, reconstruire, consolidare, amenajare, precum şi orice alt tip de lucrări specifice domeniilor de proiectare şi construcţii ce se dovedesc a fi necesare în vederea aducerii la starea iniţială a tuturor imobilelor afectate.

Dovada bunei noastre credinţe este susţinută atât de încheierea acordului mai sus menţionat, cât şi de plata avansului lucrărilor ce urmează a fi prestate, astfel cum rezultă din cadrul celor ataşate prezentei comunicări.

Desigur, efortul nostru este necesar a fi îngăduit de către persoanele păgubite, fiind totodată esenţial sprijinul dumneavoastră în vederea stabilirii condiţiilor şi contextului prin care demersurile societăţi Flagas SRL pot fi concretizate”, se arată în documentul postat de primarul Florin Petre, pe Facebook.

O primă întâlnire pentru posibila reconstruire a caselor din Crevedia ar urma să aibă loc astăzi, 4 septembrie. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență(ISU) Dâmbovița, sunt zece case distruse complet și alte 75 afectate parțial. La momentul exploziilor, niciun reprezentant al Flagas SRL nu s-a deplasat la fața locului.

CITEȘTE ȘI: Pompierii încă evaluează pagubele exploziilor de la Crevedia/ Mărturia unei localnice: Casa s-a zguduit cu mine

Sursă foto: captură videi Facebook 

Comentarii