Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Pasajul Mogoșoaia a fost inaugurat. Premierul Cîțu, claxonat de șoferi

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 30 septembrie 2021

Pasajul rutier suprateran Mogoșoaia a fost inaugurat joi, 30 noiembrie, acesta fiind prima lucrare de infrastructură rutieră mare deschisă în acest an. La eveniment a participat premierul Florin Cîțu, al cărui discurs a fost bruiat de claxoanele șoferilor nemulțumiți.

„Acest pasaj va rezolva problema șoferilor care stau în trafic. Le transmit că PSD a avut proiectul în sertare și nu a făcut nimic. Au venit liberalii și au rezolvat problema”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Ce problemă rezolvă Pasajul Mogoșoaia

În lungime de circa 800 metri, Pasajul Mogoșoaia a fost necesar pentru a degreva traficul la intersecția dintre Centura Capitalei și DN1A. În acea zona șoferii erau nevoiți să aștepte uneori chiar și zeci de minute pentru că, deși centura este modernizată la două benzi pe sens, intersecția era una la nivel cu sens giratoriu. Acum șoferii veniți pe centură vor putea supratraversa DN1A pe acest pasaj.

Pasaj deschis cu șase luni mai devreme

Lucrările au început în aprilie 2020 și ar fi trebuit terminate în termen de doi ani. Cu toate acestea, constructorul austriac Strabag și-a păstrat blazonul și a reușit deschiderea cu șase luni mai devreme decât era programat, ultimele lucrări urmând a fi definitivate fără să afecteze circulația. Contractul pentru construcţia Pasajului Mogoşoaia are o valoare de 32,259 milioane lei fără TVA, aici intrând și garanția de zece ani a lucrărilor.

În acest moment se lucrează pe Centura Capitalei la alte patru pasaje – Domnești, Olteniței, Berceni și Cernica – însă doar Mogoșoaia va fi gata anul acesta.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW