Thursday, May 6, 2021
Jurnalism corect


Partidul Maiei Sandu anunță proteste, după tentativa socialiștilor pro-ruși de a prelua abuziv controlul Curții Constituționale

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 25 aprilie 2021

Partidul Acțiune și Solidaritate, înființat de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că va organiza luni, începând cu ora 8:00, un protest în fața sediului Curții Constituționale, după tentativa majorității pro-ruse din Parlament – Partidul Socialiștilor și Partidul Șor – de a prelua abuziv controlul asupra acestei instituții. 

„Oameni buni, trăim momente foarte încordate și importante pentru țara noastră. Nu sunt cuvinte mari, este un adevăr. Este o situație în care toți noi, politicieni, oameni simpli, oameni buni ai acestei țări trebuie să ieșim în apărarea Constituției. Trebuie să apărăm această instituție, Curtea Constituțională, asupra căreia indivizi ca Dodon, Șor, Plahotniuc, au încercat o operațiune de uzurpare a puterii.
Noi avem nevoie de toți voi, oamenii buni, să veniți luni în fața Curții, pentru a apăra Constituția și ordinea constituțională, pentru a nu le permite acestor hoți să ne fure viitorul. Ei se tem de oameni, de cetățenii acestei țări.
Veniți luni, începând cu ora 8:00, la Curtea Constituțională. Noi vom fi aici, vom sta aici cât este nevoie pentru a ne apăra Constituția. Vă așteptăm!”, a afirmat Igor Grosu, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate.

Context

Deputații socialiști și cei din Partidul Șor au încercat, vineri, să preia abuziv controlul Curții Constituționale printr-o manevră orchestrată în Parlament. Acești au declarat drept ilegală hotărârea prin care Domnica Manole a fost numită judecător la CCM, iar în locul său l-au desemnat pe Boris Lupașcu. Experții în drept au explicat că judecătorii CCM nu pot fi revocați legal, iar votul deputaților nu ar trebui să aibă valoare juridică.

CITEȘTE ȘI: Reacții dure din Parlamentul European, după încercarea lui Dodon de a prelua abuziv controlul Curții Constituționale. Tudorache: Pretinsa numire de astăzi nu are nicio valoare legală / Mureșan: Nu putem tolera astfel de abuzuri

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW