Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Parlamentarii USR protestează în timpul audierii lui Rafila, propus pentru un nou mandat de ministru al Sănătății

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 14 iunie 2023 Etichete: , ,

Parlamentarii USR din comisiile de sănătate protestează, astăzi, 14 iunie,  la audierea lui Alexandru Rafila (PSD) pentru un nou mandat de ministru al Sănătății. Ei au afișat mesaje precum „Rafila a distrus Planul pentru combaterea cancerului”  „Zero spitale din PNRR” sau „1000 medicamente lipsă din farmacii. 

Alexandru Rafila este  contestat chiar de colegul său de partid, deputatul PSD Patriciu Achimaș-Cadariu. El a anunțat  că nu votează un guvern din care face parte Alexandru Rafila, după ce ministrul Sănătății a lansat un alt plan pentru combaterea cancerului decât cel votat de Parlament.

„Vă acuz de neglijență criminală. Atunci când un om e căzut pe stradă și un medic trece pe lângă el, e obligat să aibă grijă de el. Este ca și cum te apropii de om, te dai înapoi și spui mă întorc în 10 minute că poate supraviețuiește. Amânați aplicarea unei legi care trebuia aplicată, manifestați incompetență și neglijență criminală, denigrare a medicilor”, i-a spus Achimaș-Cadariu lui Alexandru Rafila, la momentul audierii în comisiile de specialitate.

Alexandru Rafila a primit, însă, aviz favorabil pentru un nou mandat de ministru al Sănătății. Avizul este consultativ. Votul pentru învestirea Guvernului Ciolacu este programat la Parlament, joi, 15 iunie.

Sursă foto: captură video

Comentarii