Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un fost primar PSD, trimis în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 29 aprilie 2021

Marin Puchin, fost primar PSD al comunei Lăcusteni, județul Vâlcea, a fost trimis, joi, în judecată de Direcția Națională Anticorupție într-un dosar penal privind fraudarea a 8,7 milioane de lei din fondurile europene. 

Conform anchetatorilor, în contextul realizării unui proiect finanțat din fonduri europene pentru dezvoltarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în comuna Lăcusteni, Marin Puchin, la acea dată primar al comunei, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe înscrisuri false ce conțin date necorespunzătoare realității cu privire la lucrările executate (situații de plată, devize, centralizatoare, rapoarte de execuție, declarații de cheltuieli, procesul-verbal de recepție al terminarea lucrărilor, autorizația sanitară de funcționare pentru sistem apă potabilă, etc.).

Concret, apa recoltată din puțurile forate, care erau amplasate pe terenul unei foste secții de mecanizare, conținea amoniu peste limitele normale. Pentru a obține probe „curate”, Marin Puchin ar fi mers personal într-o comună învecinată de unde ar fi recoltat probe de apă pe care le-a depus ulterior la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *