Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Parchetul European investighează achiziția de vaccinuri anti-COVID în UE

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 14 octombrie 2022 Etichete: , ,

Parchetul European (EPPO) a anunțat vineri, 14 octombrie, că are în desfășurare o investigație referitoare la contractul prin care au fost achiziționate vaccinurile anti-COVID-19 în Uniunea Europeană.

EPPO confirmă că are în desfășurare o investigație referitoare la achiziția de vaccinuri anti-COVID-19 în Uniunea Europeană. Această confirmare excepțională vine pe fondul interesul public extrem de ridicat. Nu vom oferi alte detalii în acest moment”, se arată într-o postare pe Facebook a Parchetului European.

Pe parcursul pandemiei de COVID-19, Comisia Europeană a contractat 4,2 miliarde de doze de vaccin anti-COVID, din care doar 1,3 miliarde au fost livrate, după cum arăta Politico în luna iunie.

Tot în iunie, 10 dintre statele membre ale UE arătau că, deși pandemia s-a diminuat, contractele în vigoare obligau guvernele să achiziționeze în continuare vaccinuri, deși „depășeau capacitatea de absorbție și necesarul statelor membre”.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a recunoscut, într-un interviu acordat în 2021 pentru publicația The New York Times, că a vorbit prin mesaje cu CEO-ul Pfizer Albert Bourla în timp ce executivul european și compania farmaceutică negociau contractul pentru achiziția de vaccinuri.

În schimb, un director al Pfizer a respins acuzația potrivit căreia contractul ar fi fost agreat în urma conversațiilor private dintre von der Leyen și Albert Bourla, potrivit Reuters.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW