Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Parcările din Constanța și Mamaia vor fi gratuite pe timpul nopții. Proiectul a fost adoptat de consilierii locali

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 iulie 2022

Primăria Municipiului Constanța a aprobat marți, 26 iulie, proiectul prin care suspendă obligativitatea plății tarifului de parcare din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 19:00 și 9:00, până pe 31 decembrie.

Autoritatea locală arată că Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice dădea posibilitatea agenților economici din zona 0 să beneficieze de un abonament unic de 199 lei/lună și de un abonament suplimentar de 499 lei/lună.

În acest moment, din cele 6.900 de locuri de parcare puse la dispoziție de autorități, doar 100 sunt contractate cu abonament unic, iar alte 1.200 cu abonament suplimentar.

Modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din stațiunea Mamaia va fi îmbunătățită de comun acord, între Confort Urban și agenții economici prin simplificarea modalității de contractare și introducerea unor abonamente la purtător.

Aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziția turiștilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanța pentru plata parcării”, se mai arată în comunicatul Primăriei Constanța.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *