Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Boris Johnson, decorat de președintele Ucrainei în timpul unei vizite în Kiev, de Ziua Independenței

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 24 august 2022

Boris Johnson a fost decorat miercuri, 24 august, de președintele Ucrainei, în timpul unei vizite neanunțate la Kiev, cu ocazia Zilei Independenței. Premierul britanic a anunțat un nou pachet de sprijin militar, în valoare de 64 de milioane de dolari, ce urmează să fie acordat țării care luptă de 6 luni împotriva Armatei Federației Ruse.

Boris Johnson a fost decorat cu „Ordinul Libertății” și a primit o placă simbolică pe Aleea Curajului, în Piața Constituției, din Kiev, monument inaugurat cu o zi în urmă.

Acest premiu reflectă pe deplin ceea ce Boris a făcut și face pentru țara noastră și întreaga Europă(…)Suntem recunoscători lui Boris Johnson pentru leadershipul său, recunoscători pentru toate aceste luni de sprijin, recunoscători societății britanice pentru ajutorul mare pe care (…) ni l-a oferit în fiecare zi, în mod continuu, în timpul invaziei”, a fost mesajul președintelui Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială a Ucrainei.

Zelenski a mai menționat că toți liderii statelor care au ajutat Ucraina în cele 6 de luni de război cu Federația Rusă vor primi „mulțumiri istorice”.

În replică, premierul britanic, rămas în funcție până când Partidul Conservator își va alege noul șef, a transmis că decorațiile primite miercuri reprezintă recunoașterea eforturilor făcute de poporul britanic pe parcursul invaziei.

Ulterior, cei doi lideri de stat s-au plimbat pe străzile Capitalei ucrainene.

Sursă foto: Twitter / openforum_au

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/boris-johnson-decorat-de-presedintele-ucrainei-in-timpul-unei-vizite-in-kiev-de-ziua-independentei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *