Monday, November 29, 2021
Jurnalism corect


Panourile publicitare cu medici reprezentați ca sfinți au apărut și în Constanța. Primăria: Nu avem niciun motiv să le dăm jos

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 1 mai 2020 Etichete: , , ,

În ciuda faptului că panourile publicitare din București, cu medici reprezentați ca sfinți, au stârnit revolta în spațiul public, se pare că aceste ilustrații au apărut și în centrul orașului Constanța. Reprezentanții Primăriei Constanța spun că nu au niciun motiv să dea jos aceste panouri.

”La Primăria Constanța nu a fost înregistrată nicio plângere până acum. Nu avem niciun motiv să dăm jos panourile respective. Noi ne-am exprimat în mai multe rânduri respectul și recunoștința pentru medicii din Constanța, care își concentrează toate eforturile pentru vindecarea pacienților infectați cu coronavirus, dovadă fiind că în orașul nostru se înregistrează, până în acest moment, cea mai mare rată de vindecare din țară”, a declarat Adriana Teodoru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, pentru Info Sud-Est.

După ce în Capitală au apărut mai multe panouri publicitare, înfățișând medici în posturi de sfinți, în mediul online a avut loc un val de critici la adresa celor care au derulat campania respectivă. Mai mult, ilustrațiile au pornit revolta Patriarhiei Române.

Panourile publicitare îi înfățișează pe medici cu aer hieratic, într-un stil care combină eclectic elemente de artă religioasă indiană și de iconografie creștină, conform Basilica.ro.

Citește și FOTO Panourile publicitare cu medici reprezentați ca sfinți au stârnit revolta în spațiul public/ Bănescu: O încercare jenantă de maltratare vizuală a iconografiei creștine/ Medic: Această campanie nu onorează pe nimeni

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW