Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Paleologu: Cred că avem de-a face cu beţia succesului în cazul unora dintre candidaţi. Au impresia că deja totul este câștigat

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 7 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Theordor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale, a declarat sâmbătă că niciunul dintre candidați nu poate fi sigur că va fi câștigătorul din noiembrie. Acesta a declarat că și Dan Barna s-ar putea să fie surprins „pentru că el este convins că intră în turul doi”.

„Cred că voi contribui la surpriza pe care o vom avea pe 11 şi pe 25 noiembrie, pentru că, evident, vom avea un tur doi. Cel care îşi imaginează că totul este câştigat va fi primul surprins. Şi Dan Barna (candidatul alianţei USR PLUS – n.r.) s-ar putea să fie surprins, pentru că şi el este convins că intră în turul doi. (…) Cred că avem de-a face cu beţia succesului în cazul unora dintre candidaţi, care au impresia că deja totul este câştigat, aranjat, reglat şi că nu mai este loc de competiţie şi de surprize. Mai cred că afişele, panourile, mesh-urile, oricât ar fi de mari, nu pot ascunde faptul că împăratul e gol”, a afirmat Theodor Paleologu, într-o conferinţă de presă.

Paleologu: Aceste alegeri vor rezerva mari surprize

Paleologu susține că cei care îşi imaginează că jocurile sunt făcute se înşeală, pentru că alegerile prezidenţiale vor rezerva mari surprize.

„Un singur lucru este sigur şi anume că nimic nu este sigur. O singură certitudine există – că nu există certitudine de tipul jocurile sunt făcute, totul este deja aranjat. Poate că diferiţi consilieri îi spun (preşedintelui Klaus Iohannis – n.r.) că totul este aranjat, am câştigat, dar nu cred că este aşa, ci că şi aceste alegeri vor rezerva mari surprize”, a comentat Paleologu.

El a mai precizat că îşi doreşte să fie un preşedinte învăţător, mediator şi facilitator al dialogului, în niciun caz spectator, potrivit Agerpres.

„Vreau să fiu preşedinte învăţător, în primul rând pentru că vreau eu să învăţ (…), care se implică să explice, să dialogheze, să faciliteze dialogul, pentru că România este o ţară fracturată în mai multe bule care nu comunică între ele, care mai sunt şi ostile unele faţă de celelalte. Constituţia spune că un preşedinte mediază între puterile statului, între stat şi societate şi se adresează prin mesaje naţiunii”, a arătat Theodor Paleologu.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *