Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Pacienți în stare gravă cu COVID-19, transferați cu o aeronavă militară

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2021

Trei pacienți, aflați în stare gravă cu COVID-19, au fost transferați joi, 14 octombrie, de la București la Timișoara pe calea aerului pentru a fi tratați la Terapie Intensivă. 

În contextul capacitatea majoritatea unităților sanitare este depășită din cauza afluenței cazurilor extrem de grave de COVID-19, autoritățile fac eforturi pentru a găsi un loc de tratare pentru pacienți chiar și la sute de kilometri distanță.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectua o misiune de transport umanitar, pe ruta București – Timișoara, a trei pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă. Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Pacienți transferați în Ungaria

Tot în aceeași zi, cu ajutorul unei aeronave C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române, cinci pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 au fost transferați de la București la Oradea, de unde au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la Debrecen. Din nefericire, în timpul transferului, o pacientă în vârstă de 66 de ani a decedat.

Secțiile ATI COVID, la capacitate maximă

Autoritățile anunță joi, 14 octombrie, 16.383 cazuri noi de COVID-19 și 304 decese înregistrate în ultimele 24 de ore. În secțiile de Terapie Intensivă avem un nou record – 1.727 de pacienți internați, dintr-un total de 17.610 bolnavi internați în unități medicale. 440 sunt minori, 401 fiind internați în secții și 39 la ATI.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *