Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul interimar ia în calcul amânarea facturilor la energie, pentru a gestiona criza prețurilor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2021

Prim-ministrul interimar Florin Cîțu a promis, la finalul ședinței de guvern de joi, 14 octombrie, că va veni cu soluții pentru creșterea prețurilor la energie, menționând că ia în calcul inclusiv amânarea facturilor pentru consumatorii casnici și companii.

Anul trecut am amânat plata taxelor pentru o perioadă pentru companii, nu văd de ce nu am putea să facem lucrul acesta și anul acesta pentru persoane fizice sau pentru companii, sunt măsuri pe care le consider bune, le vom lua în calcul și putem să le folosim”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de guvern de joi.

Premierul interimar a mai fost întrebat ce soluții există pentru primăriile care reclamă că nu pot să gestioneze criza prețurilor la energie.

Va fi o soluţie de la bugetul de stat să suplimentăm subvenţia pentru aceste primării(…)Soluţia pentru preţul la energie trebuie să fie una pentru toate entităţile. Vorbim despre consumatorul casnic, non-casnic, avem autorităţile locale care au o subvenţie, pentru toate vom găsi o soluţie”, a adăugat Cîțu.

Cîțu susține că, din veniturile la buget și din dividendele încasate de la companiile de energie, Fondul de Rezervă al Guvernului poate fi suplimentat astfel încât să poată susține soluțiile de combatere a crizei energetice.

CITEȘTE ȘI: Comisia Europeană a propus un set de măsuri pentru gestionarea crizei prețurilor la energie

Sursă foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/premierul-interimar-ia-in-calcul-amanarea-facturilor-la-energie-pentru-a-gestiona-criza-preturilor/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 72621 more Info to that Topic: mainnews.ro/premierul-interimar-ia-in-calcul-amanarea-facturilor-la-energie-pentru-a-gestiona-criza-preturilor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *