Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Pacienți COVID-19 din România, preluați de Ungaria: Alte 5 persoane, transferate sâmbătă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 octombrie 2021

Autoritățile au informat sâmbătă, 16 octombrie, că 26 de pacienți infectați cu COVID-19 au fost transferați în ultimele 3 zile în Ungaria. 

În centrele universitare din Szeged și Debrecen erau internați 20 de pacienți infectați cu COVID-19, după ce o persoană a murit în timpul transferului, iar alți 5 urmau să fie transferați sâmbătă.

Reamintim că Ungaria a anunțat că preia 50 de pacienți COVID-19 din România pentru a fi tratați în centrele universitare din Szeged și Debrecen, întrucât sistemul sanitar din țara noastră este aproape de colaps.

CITEȘTE ȘI: Criză de personal medical în plin val 4 al pandemiei / Raed Arafat: E situație de dezastru

Klaus Iohannis i-a mulțumit lui Viktor Orban

Președintele Klaus Iohannis a avut vineri o convorbire telefonică cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a informat Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Prim-ministrului Viktor Orbán pentru ajutorul oferit de autoritățile ungare pacienților români, care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19.

Președintele României a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflați în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged și Debrecen”, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW