Pachetul de legi privind securitatea națională mai are de așteptat / Dîncu: Nu știu dacă reușim să îl adoptăm
Pachetul de legi privind securitatea națională va fi lanasat în transparență publică în cel mult două săptămâni, a anunțat ministrul Apăririi, Vasile Dîncu, marți, 29 martie. Momentan, doar se discută despre acest pachet, deși Florin Cîțu, liderul PNL și președintele Senatului, susținea în data de 9 martie că proiectul va fi gata în maximum o săptămână.
„Se discută (despre pachetul de legi privind securitatea națională – n.red.). În maximum două săptămâni îl lansăm în transparență, îl discutăm în Parlament. Nu știu dacă reușim să îl adoptăm până la finalul sesiunii”, a declarat jurnaliștilor Vasile Dîncu marți, 29 martie.
Actuala sesiune parlamentară se încheie în luna iunie.
Referitor la situația de criză, despre care și Main News a scris AICI, ministrul Apărării a menționat că „s-a renunțat” la aceasta. Totodată, social-democratul a punctat că nu consideră că este nevoie să fie introdusă în Constituție „situația de criză”.
„Situația de criză a fost o compilație făcută de mai multe instituții, s-a renunțat. Nu am văzut legea privind managementul situației de criză, o să discutăm atunci când e cazul. Nu trebuie definite prin lege, nu trebuie să adăugăm în Constituție alte forme de criză. Va fi o dezbatere (…) Este nevoie de gestionarea situațiilor de criză, este nevoie de managementul situației de criză, dar nu cred că este nevoie să adăugăm în Constituție”, a mai declarat Dîncu.
Florin Cîțu, președintele Senatului și liderul PNL, anunța miercuri, 9 martie, că proiectul privind securitatea națională va ajunge în Parlament într-o săptămână, evocând faptul că mai trebuiau aduse câteva modificări la acesta. Momentan, proiectul nu a ajuns în Legislativ.
„Au fost discuții inițiale, sperăm ca proiectul să fie adoptat săptămâna următoare. Proiectul a fost în CSAT, este discutat, vine spre Parlamentul României. Deocamdată se uită experții partidelor la el, vedem ce mai e de adăugat. E mai mult despre aceste modificări, România permite trupelor străine să vină pe teritoriul României”, a declarat, la acea vreme, Florin Cîțu.
Acesta a punctat că proiectul nu modifică Constituția.
Foto: Inquam Photos / George Călin
Comentarii