Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Pacea dintre Simion și Șoșoacă a durat numai trei zile. Un nou scandal între AUR și SOS 

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 august 2024

După ce săptămâna trecută s-au întâlnit și și-au strâns mâna la un eveniment, George Simion și Diana Șoșoacă sunt din nou la cuține. Motivul este legal de discuțiile privind stabilirea unui candidat comun din partea unui bloc extremist, organizate luni de SOS, unde reprezentanții AUR nu au fost primiți. 

Programate să se desfășoare pe 24 noiembrie (primul tur), respectiv 8 decembrie (al doilea tur), alegerile prezidențiale par mai disputate ca oricând. Dacă, potrivit tradiției, PSD nu ar trebui să aibă emoții în a-și plasa candidatul – probabil Marcel Ciolacu – în turul doi, lupta pentru a doilea poziție este deschisă. Mircea Geoană, Elena Lasconi (USR), Nicolae Ciucă (PNL) și George Simion (AUR) sunt despărțiți de marja de eroare a sondajelor, astfel că niciun rezultat nu poate fi exclus. Liderul AUR este în acest moment tras în jos de eventualele intrări în cursa electorală ale unor candidați cu discurs extremist pro-rus, precum Diana Șoșoacă și Cozmin Gușă.

În aceste condiții, Simion încearcă să rămână singur pe acest segment de electoral.

„Cred că e o idee bună ca blocul suveranist să se unească și că doamna Șoșoacă, domnul Gușă și alți potențiali candidați trebuie să își dea mâna și să înțeleagă că dușmanul nostru comun este PSD-PNL, este curentul globalist. Cred că e o idee bună ca cel mai popular candidat să fie susținut la prezidențiale. Rămâne de văzut dacă sunt eu, Gușă sau Șoșoacă. E bine să avem un candidat comun… important este să nu facă nimeni alianță cu PSD”, a declarat George Simion, la Realitatea Plus.

Șoșoacă l-a păcălit pe Simion

Diana Șoșoacă s-a declarat inițial favorabilă ipotezei unui candidat comun. Mai mult, a anunțat organizarea unei întâlniri pe acest subiect, luni, la Casa Capșa. Evenimentul a avut loc, însă fără participarea AUR. Potrivit partidului lui George Simion, Șoșoacă nu a primit la discuţii delegaţia AUR care era formată deputatul Gianina Şerban – vicepreşedintele AUR, europarlamentara Georgiana Teodorescu şi Ramona Ioana Bruynseels, preşedintele organizaţiei de femei a AUR.

„AUR a răspuns cu bună credinţă invitaţiei de a avea discuţii cu privire la unificarea forţelor suveraniste în speranţa unui dialog adevărat. Însă, Diana Şoşoacă a dovedit că totul era doar un exerciţiu de imagine. Aceasta nu a dorit un dialog, ci a vrut să se urce pe un segment important al populaţiei ţării noastre, cel suveranist, care nu are cum să fie reprezentat de aceasta. Prin refuzul de a primi delegaţia AUR la discuţiile de la Casa Capşa, prin ameninţările că va chema Poliţia pentru a da afară un deputat al Parlamentului României şi un europarlamentar, aceasta ne-a demonstrat că mai presus de interesele românilor se află orgoliile şi ambiţiile personale”, au transmis, luni, reprezentanţii AUR.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW