Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Aproape 7000 de militari au sprijinit măsurile de combatere a COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 31 martie 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Apărării a anunțat că 6.823 de militari au intervenit în 1.109 misiuni de la începutul aplicării măsurilor de combatere a răspândirii noului coronavirus. În plus, la Institutul Cantacuzino au fost prelucrate 5.489 de teste pentru depistarea infectării cu COVID-19.

Potrivit MApN, în intervalul 30 martie ora 16:00 – 31 martie ora 16:00, un număr de 1549 militari și 517 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 324 misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Albița (Vaslui), Siret (Suceava), Sculeni (Iași), Vama Veche și Ostrov (Constanța), Bechet (Dolj), Porțile de Fier 1 (Mehedinți), Stamora Moravița, Jimbolia și Cenad (Timiș), Nădlac 1, Nădlac 2 și Vărșand (Arad), Borș și Oradea (Bihor), Halmeu și Petea (Satu Mare), patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală și în alte localități din țară, transport echipamente medicale și alte materiale, instalare corturi pentru triaj epidemiologic, însoțire convoaie de transport persoane. Totodată, în Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 443 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

La Constanța continuă lucrările de amenajare la Spitalul Modular de Izolare și Tratament, care va funcționa ca o extindere a Secției de boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *