Wednesday, May 18, 2022
Jurnalism corect


Orban: OUG 114 este un act criminal / Trebuie să eliminăm aceste prevederi

By Daniela Eremia , in Fara categorie , at 10 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Ludovic Orban a anunțat, marți, la începutul ședinței de Guvern că Executivul își va asuma cât mai repede răspunderea în fața Parlamentului pe legea privind abrogarea OUG 114.

„O să avem o primă lectură a proiectului de lege pe care urmează să ne asumăm răspunderea cât mai repede posibil, mă refer la proiectul de lege de modificare a OUG 114, care înseamnă în mare parte abrogată. Acest act normativ criminal a fost adoptat de pe o zi pe altă, fără niciun fel de dezbatere publică și care a generat efecte nocive care riscă să afecteze economia și societatea în ansamblu. În mod obligatoriu va trebui să modificăm prevederile din domeniul Energiei, plafonarea prețului. Se știe clar că noi liberalizasem prețul la energie și PSD a revenit la plafonarea prețului pentru producători, încălcând în mod evident legislația europeană. De asemenea, a fost o altă restricție la export. Deja suntem sub amenințare de procedură de infrigement. Va trebui foarte rapid să anulăm aceste prevederi contrare legislației europene.

Tot în privința Ordonanței 114 , bine că încă nu au plecat firmele care administrează sumele din pilonu doi de pensii. În mare parte acest lucru s-a datorat și încrederii pe care au avut-o, că PSD-ul nu va mai rămâne mult la putere și aici trebuie abrogate toate prevederile care defapt provoacă pierderi acestor companii, care așa cum s-a arătat, de când a fost introdusă această reformă, care a construit pe lângă pilonul public de pensii, pilonu doi obligatoriu și pilonul trei facultativ, ca instrumente de folosire și economisire, care pot să furnizeze populației, care sunt în activitatea românilor, venituri suplimentare care în momentul în care se vor pensiona.

De asemenea, trebuie abrogate articolele legate de comunicații, de sistemul financiar- bancar. Sunt prevederi cum este fondul de dezvoltare și investiții, trebuie desființat . Asta este o șmecherie electorialistă în care li s-a dat iluzia unor primari că pot să realizeze niște proiecte de investiții fără să existe prevederi bugetare, fără să existe banii necesari pentru susținerea acestor obiective de investiții în buget,” a declarat Ludovic Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW