Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Orban, după decizia PNL de a începe negocieri cu social-democrații: Oamenii nu ne-au votat ca să batem palma cu PSD

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 9 noiembrie 2021

Ludovic Orban a declarat luni seara, după ședința liberalilor în care au decis să înceapă negocierile cu PSD pentru formarea unei majorități care să dea noul guvern, că alegătorii nu au votat pentru PNL ca să bată palma cu PSD. În plus, el a precizat că mandatul nu este unul clar și că nu există „un plan coerent în spate”.

„Şi la ora actuală, e un mandat (…) fără niciun fel de termen de cristalizare a.. fără un plan coerent în spate. Adică se mai poate discuta cu PSD-ul încă doi ani de zile după mintea unora. Deci problema este că ai la îndemână posibilitatea de reformare a majorităţii parlamentare cu coaliţia de centru-dreapta care a fost învestită după alegerile din 6 decembrie… Practic, din punctul meu de vedere, această variantă este abandonată, iar discuţiile din sală…. nu dau nume şi nu vă spun dar… să vii cu motivul ăsta penibil, că nu există o majoritate parlamentară stabilă şi că această majoritate ar depinde de Ludovic Orban sau de minorităţi..

Oamenii nu ne-au votat pe 6 decembrie ca să batem palma cu PSD, să facem un guvern cu PSD. Şaizeci şi ceva la sută din cei care mai votează astăzi cu PNL sunt împotriva unui guvern cu PSD, nu vorbesc de tot bazinul de centru-dreapta, care în mare parte a votat cu noi şi cu cei de la USR-PLUS tocmai în ideea de formare a unui guvern de centru-dreapta”, a declarat Ludovic Orban după ce s-a încheiat ședința BPN al PNL.

Fostul președinte al PNL a menționat că „nu știe din ce motive preşedintele Iohannis îşi doreşte această coaliţie” cu social-democrații.

Iar despre mandatul stabilit în această seară în partid, Orban a precizat:

„A fost pomenit un termen de două săptămâni, aşa într-o doară, să vedem exact ce se discută cu ei. (…) dacă e să se dea un mandat, trebuie să se dea un mandat serios, un mandat care într-adevăr să cuprindă toate elementele esenţiale şi lucrurile la care PNL nu poate renunţa. Or, nu s-a întâmplat aşa ceva, pur şi simplu s-a lăsat la îndemâna echipei de negociere să negocieze orice cu PSD-ul”.

Context

PNL a decis să înceapă negocierile cu PSD pentru formarea unei majorități care să dea noul guvern. Decizia a fost luată de liberali în ședința Biroului Politic Național (BPN) de luni seara, 8 noiembrie.

Amintim că președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat tot astăzi că partidul pe care îl conduce a decis să înceapă negocierile pentru formarea „unei mari coaliţii” cu PNL şi PSD, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale. Decizia a fost luată într-o ședință a Consiliului Reprezentanţilor Unionali al UDMR.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW