Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Orban: Cu cât diminuăm răspândirea virusului mai mult, cu atât momentul în care vom reveni la normalitate va fi mai apropiat/ Vârful pandemiei, la începutul lunii mai

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că potrivit estimărilor epidemiologilor, vârful epidemiei va fi în jurul datei de 1 mai, însă nu este o certitudine. Potrivit liderului PNL, după ce România va trece de vârful epidemiei, „probabil” se vor diminua numărul de cazuri noi de infecții cu Covid-19.

”Cu cât diminuăm răspândirea virusului mai mult, cu atât timpul în care vom reveni, momentul în care vom reveni la normalitate va fi mai apropiat. Estimările epidemiologilor sunt privitor la vârful epidemiei că va fi în jurul datei de 1 mai – sigur, nu este o certitudine. După ce vom trece de vârful epidemiei, probabil se va diminua numărul de cazuri noi de cetățeni români care sunt infectați cu coronavirus. În funcție de evoluții, vom lua toate măsurile de revenire la normalitate. Ne dorim ca acest lucru să se petreacă cât mai repede posibil. Pe de altă parte, simt deja o anumită relaxare. Nu trebuie să apară această relaxare.”, a declarat Orban la B1 TV.

De la ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică de marți au fost confirmate încă 344 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Bilanțul total al pacienților infectați cu Covid-19 ajunge astfel la 4 761. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate și externate.

Până acum, 209 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj și Mehedinți, au decedat.

La terapie intensivă în acest moment sunt internați 162 de pacienți.

De asemenea, în carantină instituționalizată sunt 25.556 de persoane, alte 89.976 de persoane fiind în izolare la domiciliu sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 47.207 de teste.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com