Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Orban: Am depășit 233 de parlamentari care susțin învestirea Guvernului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 28 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunțat, luni, după semnarea acordurilor politice cu USR, ALDE, PMP și UDMR, că a depășit cifra de 233 de parlamentari care susțin învestirea noului Guvern.

„Pot sa va spun ca numeric, azi, am depasit cifra de 233 de parlamentari care sustin învestirea guvernului. Negocierile continua, vrem sa ne luam o marja pentru cazul in care apar absente neasteptate. In discutiile avute maxim o absenta este asteptata. Cred ca putem conta pe 224 de parlamentari prezenti ceea ce ne ofera o garantie ca alaturi de parlamentarii cu avem intelegeri individuale vom avea cvorum si voturile necesare”, a declarat Ludovic Orban.

Pentru a ocupa fotoliul de la Palatul Victoria, Ludovic Orban are nevoie de minim 234 de voturi.

Președintele PNL a mai declarat că îi va susține miniștrii propuși chiar dacă aceștia vor fi respinși în comisiile de specialitate care vor realiza evaluările.

Președintele PNL a mai declarat că îi va susține miniștrii propuși chiar dacă aceștia vor fi respinși în comisiile de specialitate care vor realiza evaluările.

„Am încredere în candidaţii de miniştri, sunt oameni bine pregătiţi, oameni integri, oameni care cunosc situaţia existentă în fiecare domeniu, care pot să răspundă la orice fel de întrebare pusă din partea parlamentarilor din comisiile de specialitate în care vor fi audiaţi. Sigur, există o aritmetică. Toată lumea ştie că există comisii de specialitate în care există o majoritate PSD – Pro România şi în mod evident votul nu va fi acordat în funcţie de competenţă, de integritate şi de profesionalismul colegilor mei, ci probabil va fi un vot politic. Ca atare, important este ca miniştrii propuşi de noi să arate foarte clar că ştiu despre ce e vorba, că sunt stăpăni pe domeniu, că au soluţiile potrivite şi sunt convins că vor fi miniştri foarte buni. Avizul este consultativ. Sper că parlamentarii nu o să voteze numai pe baza comenzii de partid, dar dacă va fi aşa, un vot al unei majorităţi PSD împotriva unui candidat de minitru nu îmi va schimba opinia privitor la aceast candidat şi vom merge în continuare în susţinerea candidaţilor de miniştri asupra cărora s-ar putea să existe un vot negativ în comisii, care va fi un vot politic şi în niciun caz un vot dat pe baza pregătirii profesionale, a experienţei, a integrităţii şi a soluţiilor pe care le propun”, a declarat Orban.

Miniștrii de pe lista lui Orban urmează să fie audiați, marți și miercuri, în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *