Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Opt cetățeni români, alături de familiile lor, evacuați din Fâșia Gaza, anunță MAE. Aceștia au ajuns în România

By Preda Maria , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 10 decembrie 2023 Etichete: , ,

8 cetățeni români și familiile acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza și au ajuns duminică în România, anunță Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat. 

Ministerul de Externe a informat că, duminică, datorită eforturilor intensive ale Celulei de Criză Interinstituţionale și coordonării Ambasadei României la Cairo și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 8 cetățeni români și membri ai familiilor acestora, care se aflau în Fâșia Gaza, au fost evacuași și aduși în România.

„Menţionăm că, în cursul zilei de 7 decembrie 2023, 9 persoane, cetăţeni români şi membri de familie, au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluate ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în R.A. Egipt. Au fost însoţite până la Cairo, de unde 8 persoane au fost îmbarcate spre România, iar o persoană a rămas în R.A. Egipt”, a transmis MAE într-un comunicat de presă.

Până la momentul actual, 288 de persoane, cetățeni români, și familiile lor au fost evacuate din Gaza.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că discuțiile se desfășoară în continuare cu autoritățile israeliene și egiptene pentru a facilita evacuarea altor cetățeni care și-au exprimat dorința în acest sens, în conformitate cu schimbările de situație de pe teren și cu acordul părților implicate.

Sursă foto: Ministerul Afacerilor Externe

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW