Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Ludovic Orban explică de ce Costel Alexe și Mihai Chirica, cercetați penal, au rămas în funcții: Sunt rezultatele unor alegeri făcute de cetățeni

By Redactia , in Justitie Politic Stirile zilei , at 9 mai 2021 Etichete: , ,

Ludovic Orban, preşedintele PNL, susține că Mihai Chirica, primarul din Iași, și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, cercetați penal, nu și-au pierdut funcțiile pentru că acestea sunt „rezultatele unor alegeri făcute de cetăţeni”.

”Vom lua act de suspendarea celor doi din toate poziţiile deţinute în partid. Noi nu putem avea o altă poziţie legată de funcţiile administrative. Funcţiile administrative sunt rezultatele unor alegeri făcute de cetăţeni. Numai funcţiile politice pot fi afectate prin decizia partidului. Eu am şi anunţat că se suspendă din funcţiile deţinute în partid, până la finalul procesului. Decizia de a considera pe cineva vinovat o ia instanţa. Până la finalul procesului există semne de întrebare şi acesta este motivul pentru care cei doi colegi vor fi suspendaţi”, a declarat, duminică, Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi fost ministru al Mediului, este cercetat pentru luare de mită şi instigare la delapidare, fiind plasat sub control judiciar. Mihai Chirica, primarul din Iaşi, este cercetat penal pentru omisiunea sesizării într-un dosar privind concesionarea unui teren al primăriei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW