Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Opoziția, despre nominalizarea Danei Gîrbovan la Ministerul Justiției: Dan Barna: Unul dintre cei mai vocali susținători ai „reformei” inițiate de Dragnea și Iordache/PNL: A fost recompensată

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 23 august 2019 Etichete: , , ,

UPDATE:

Președintele PNL, Ludovic Orban, reacționează după nominalizarea judecătoarei Dana Gârbovan la Ministerul Justiției. El spune că aceasta a fost recompensată de PSD pentru pozițiile publice pe care le-a avut față de legile justiției, față de rapoartele GRECO și MCV, dar și față de Pactul pentru Justiție propus de președintele Iohannis. În plus, Orban spune că judecătoarea este apropiată de Liviu Dragnea. 

„De altfel, Gîrbovan a contribuit activ la modificarea Legilor Justiției, alături de Florin Iordache, UNJR fiind singurul ONG acceptat la lucrările Comisiei speciale pentru Legile Justiției. UNJR este o organizație contestată de majoritatea magistraților, iar Dana Gîrbovan s-a evidențiat prin apărarea unor condamnați precum Dan Voiculescu și prin critici vehemente la adresa luptei anticorupție. De asemenea, a atacat instituțiile internaționale care au criticat modificările la Legile Justiției și la Codurile Penale. Dana Gîrbovan este o susținătoare a Secției Speciale de anchetare a magistraților, instituție prin care PSD încearcă să terorizeze magistrații.

Propunerea de astăzi a CEx PSD sfidează votul românilor de la referendumul pe teme de justiție, convocat de președintele Klaus Iohanns. De asemenea, reprezintă o încălcare a promisiunii făcute de liderii partidului, imediat după euroalegeri, că nu vor mai interveni în justiție. Potrivit informațiilor din presă, fostul ministru a fost schimbat pentru că a introdus în proiectul de ordonanță de urgență prezentat, recent,  prevederi care înăspresc condițiile de eliberare condiționată. Or, oamenii lui Liviu Dragnea din PSD nu doresc ca ”Daddy” să stea prea mult la închisoare”, precizează liderul PNL, Ludovic Orban.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, critică nominalizarea Danei Gîrbovan în funcția de ministrul al Justiției,  menționând că magistratul a fost unul dintre „cei mai vocali susținători ai reformei în favoarea penalilor”.

„PSD și-a desemnat astăzi miniștrii cu numerele 72, 73 și 74.

Au ajuns la 74 de miniștri de 3 ani. Dintre cei trei, doamna Gârbovan, propunerea pentru Justiție, iese în evidență. A fost unul dintre cei mai vocali susținători ai „reformei” inițiate de Dragnea și Iordache în Justiție, în favoarea penalilor din politică.

Numirea doamnei Gârbovan în Guvern este un semnal extrem de îngrijorător că PSD va relua eforturile de a-și subordona Justiția. Îi cer președintelui Iohannis să nu accepte această numire și să folosească toate pârghiile pe care funcția prezidențială i le oferă pentru a se asigură că PSD nu va reuși să-și subordoneze Justiția”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com