Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


ONU trage un semnal de alarmă: Criza provocată de pandemie a dus la creșterea producției și a consumului de droguri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 iunie 2020 Etichete: , , ,

Un raport al Biroului ONU pentru Droguri și Infracțiuni (UNOCD) arată un efect extrem de negativ pe care criza provocată de pandemie l-a avut la nivel global. Conform documentului criza economică generată de pandemie a dus la creșterea producției și a consumului de droguri.

Pe perioada pandemiei foarte multe persoane s-au aflat în incapacitatea de a mai munci, astfel că o soluție alternativă găsită de cei afectați economic în această perioadă a fost vânzarea și chiar consumul de substanțe stupefiante, informează raportul citat de Agerpres.

“În Afganistan, principalul producător mondial de opioide, afganii care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei COVID-19, în particular femei, au fost atraşi să înlocuiască zilierii pakistanezi (care nu au mai putut trece frontiera din cauza epidemiei) în recoltarea opiului”, conform UNOCD.

În America de Sud, mai exact în Bolivia, pe perioada crizei autoritățile au dus o luptă mai grea în ceea ce privește cultivarea de cocaină.

UNODC a avertizat că „viitoarea criză economică ar putea să determine şi mai mulţi fermieri să-şi intensifice activităţile de cultivare de coca sau să înceapă să cultive coca în toate ţările producătoare ale acestui drog din America Latină”.

Din pricina faptului că în această perioadă zborurile au fost suspendate traficul global de droguri a scăzut considerabil. ONU a mai avertizat că acest lucru ar putea genera stocuri de substanțe uriașe care ar putea conduce la o piață a drogurilor în care mărfurile au prețuri foarte mici și accesibile.

Ridicarea restricţiilor ar putea duce la „o creştere a disponibilităţii drogurilor de mare puritate la preţuri mici, situaţie care poate duce şi la o creştere a cazurilor de supradoză”.

UNODC presupune că situaţia actuală poate duce la o creştere a consumului de droguri şi la o trecere a consumatorilor spre substanţe mai ieftine.

Același raport arată că în Europa măsurile de închidere şi izolare au dus la o creştere a cererii de canabis.

sursa foto: Dreams Time

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/onu-trage-un-semnal-de-alarma-criza-provocata-de-pandemie-a-dus-la-cresterea-productiei-si-a-consumului-de-droguri/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/onu-trage-un-semnal-de-alarma-criza-provocata-de-pandemie-a-dus-la-cresterea-productiei-si-a-consumului-de-droguri/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 87881 additional Information to that Topic: mainnews.ro/onu-trage-un-semnal-de-alarma-criza-provocata-de-pandemie-a-dus-la-cresterea-productiei-si-a-consumului-de-droguri/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 47408 more Information to that Topic: mainnews.ro/onu-trage-un-semnal-de-alarma-criza-provocata-de-pandemie-a-dus-la-cresterea-productiei-si-a-consumului-de-droguri/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *