Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un bărbat din Capitală și-a amenințat sora și a încercat să îi lovească pe polițiști cu un topor / Suspectul, împușcat în picior după intervenția forțelor SAS

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 3 mai 2024

Poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS) au intervenit în forţă în seara zilei de joi, 3 mai, ntr-o locuinţă din Sectorul 1 al Capitalei, după ce o femeie a anunţat că a fost ameninţată de fratele său. Bărbatul a fost împuşcat în piciorul stâng, cu muniţie de cauciuc, după ce a refuzat dialogul cu negociatorii şi a vrut să-i lovească pe polițiști cu un topor. Ulterior, pe numele său a fost emis ordin de protecţie provizoriu şi el va trebui să poarte o brăţară de monitorizare, a transmis vineri Poliția Capitalei într-un comunicat de presă. 

Alertați prin sistem 112 că o femeie este amenințată de fratele său cu un topor, polițiștii ajunși la fața locului au identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, cu un comportament agresiv și cu un obiect contondent în mână, care le-a strigat agenților să nu intre în curte. Între timp, femeia a reușit să scape din incinta locuinței.

„Având în vedere că bărbatul prezenta un comportament agitat și era incoerent în vorbire, refuzând orice contact cu polițiștii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori și al unei echipe de asalt, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

În momentul ajungerii acestora, persoana în cauză nu a cooperat cu negociatorii și nu a dorit sa inițieze contact cu aceștia, fiind agresiv verbal, fapt pentru care echipa de asalt a pătruns în forță în curtea imobilului.

Având în vedere că, la momentul pătrunderii polițiștilor, bărbatul a devenit agresiv și s-a apropiat amenințător cu toporul către aceștia, încercând să-i lovească, conform procedurilor legale, unul dintre membrii echipei a executat foc, la nivelul membrului inferioar stâng, cu armamentul din dotare, respectiv arma cu muniție de cauciuc”, a informat sursa citată.

Sursa foto: Poliția Capitalei

Comentarii