Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Anchetă deschisă de Poliție, după ce un elev de șapte ani a venit la școală cu o armă airsoft

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 11 mai 2023 Etichete: , , , ,

Un elev de şapte ani din municipiul Constanţa a intrat în sala de clasă cu o armă de tip airsoft(neletală, ne), iar cadrele didactice au anunțat imediat Poliția. Reprezentanții Inspectoratului Școlar s-au deplasat, de asemenea, la unitatea școlară care a anunțat incidentul. Oamenii legii au fost anunțați despre acest caz, joi, 11 mai. 

„Patrula mixtă deplasată la faţa locului, formată din poliţist şi jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa, a constatat că, la data de 10 mai, în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învăţământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală şi nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic”, a transmis IPJ Constanţa, potrivit news.ro.

Potrivit surselor Main News, polițiștii fac cercetări cu privire la „posibile rele tratamente aplicate minorului”. În speță, sunt vizați părinții acestuia, care nu l-ar fi supravegheat corespunzător. La acest moment, nu se cunoaște modul în care copilul a intrat în posesia armei și ce l-a motivat să o aducă la școală.

Organizația „Salvați Copiii” au atras atenția cu privire la „dependența” de internet a copiilor, care, uneori, „inspiră” la scene precum cele mai de sus.

Referindu-se la timpul petrecut pe Internet, 40% dintre copii spun că se întâmplă foarte des sau destul de des  să navigheze fără un scop anume, 31% că au petrecut mai puțin timp cu familia sau făcând lucruri pentru școală. Aproape 13% dintre copii afirmă că s-a întâmplat cu o frecvență ridicată să nu mănânce sau
să nu doarmă pentru a fi online și 23% că nu s-au simțit în largul lor când nu au putut sta pe Internet”, arată un studiu realizat de „Salvați Copiii”.

CITEȘTE ȘI: Serbia decretează trei zile de doliu național după atacul armat de la o școală

 Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii