Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


OMS: Peste 50% din populația Europei va fi infectată cu Omicron în următoarele săptămâni

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 ianuarie 2022

Peste jumătate din populația Europei ar urma să fie infectată cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 în următoarele 6 săptămâni, a avertizat marți, 11 ianuarie, Hans Kluge, șeful reprezentanței Organizației Mondiale a Sănătății de pe continent, relatează Reuters.

Hans Kluge arată că, de la începutul anului 2022, Europa a raportat peste 7 milioane de noi cazuri de COVID-19, dublu față de ultimele săptămâni din 2021.

Dacă rata de multiplicare se păstrează, oamenii de știință preconizează că peste 50% din populația din Europa va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a declarat Kluge.

Totodată, Institutul Național de Sănătate Publică a transmis marți că varianta Omicron a început să se transmită comunitar în România.

Până acum, în țară, au fost confirmate 295 cazuri de Omicron. Dintre acestea, 192 (65%) fuseseră vaccinate, din care 191 (99%) cu schemă de vaccinare completă. Nu a fost depistat niciun deces cauzat de infectarea cu tulpina Omicron.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 20608 more Information on that Topic: mainnews.ro/oms-peste-50-din-populatia-europei-va-fi-infectata-cu-omicron-in-urmatoarele-saptamani/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW