Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Încă 112 cazuri de Omicron au fost confirmate în România

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 7 ianuarie 2022

Încă 112 cazuri de infectare cu tulpina Covid Omicron au fost confiramte în România, au anunțat vineri, 7 ianuarie, autoritățile sanitare. Cu aceste noi infecții, ajungem la un total de 295 cazuri de Omicron în țară.

Este vorba despre 48 de bărbați și 64 de femei cu vârste cuprinse între 0 și peste 80 de ani din municipiul București și 19 județe, 11 având istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia, Franța, Tanzania, Bulgaria, SUA și Austria.

37 dintre persoanele infectate cu Omicron nu sunt vaccinate împotriva COVID-19.

Amintim că Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a precizat, în raportul săptămânal, că varianta Omicron nu a ajuns să fie predominantă în România și că mai mult de o treime din cazurile confirmate nu au nicio legătură epidemiologică cu un alt caz de COVID.

INSP a cumulat toate datele epidemiologice din săptămâna 27 decembrie 2021 – 02 ianuarie 2022, precizând că au fost confirmate 67 de cazuri de infectare cu varianta Omicron în această perioadă.

42 dintre persoanele infectate au avut istoric de călătorie – 23 în UK, 8 în Africa de Sud, 4 în Nigeria, 2 în Spania, 2 în Tanzania, 1 în Belgia, 1 în Olanda și 1 în Republica Democrată Congo. 7 cazuri se află în 5 focare, 4 în București și 1 în Prahova, toate familiale, însumând 15 cazuri de COVID-19, arată INSP.

Totodată, 5 cazuri au avut legătură epidemiologică cu un caz COVID-19, în timp ce alte 32 nu au avut legătura menționată.

„În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Omicron”, arată INSP.

Din totalul de 92 de cazuri confirmate cu Omicron, 63 de persoane au fost vaccinate cu schema completă.

„Nu a fost înregistrat niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron”, potrivit sursei citate.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW