Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


OMS nu recomandă schimbarea vaccinurilor anti COVID-19 între cele două doze: Nu există date adecvate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 aprilie 2021

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că nu poate recomanda schimbarea vaccinului împotriva COVID-19 între cele două doze, din lipsa unor date adecvate în acest sens, relatează AFP, citată de Agerpres.

Nu există date adecvate pentru a afirma dacă este un lucru care poate fi făcut(…) Interşanjabilitatea vaccinurilor nu este o recomandare pe care să o poată face în această etapă”, a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt al OMS.

Experții OMS au lansat un apel pentru realizarea unor studii științifice în legătură cu posibilitatea schimbării vaccinurilor împotriva COVID-19 între cele două doze, a mai precizat Margaret Harris.

Înalta Autoritate de Sănătate din Franța a anunțat că persoanele cu vârsta sub 55 de ani vaccinate cu AstraZeneca la prima doză vor primi rapelul de la Pfizer sau Moderna.

Coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a afirmat, joi, că persoanele care au avut un eveniment trombotic vor avea contraindicație la vaccinul AstraZeneca și vor continua vaccinarea cu un alt ser.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea cu serul AstraZeneca continuă pentru toate grupele de vârstă

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW