Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea cu serul AstraZeneca continuă pentru toate grupele de vârstă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2021

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că serul produs de AstraZeneca va fi folosit în continuare pentru imunizare la toate grupele de vârstă.

Se continuă vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă. Persoanele imunizate cu prima doză vor continua rapelul cu acelaşi vaccin. Persoanele care au avut un eveniment trombotic au contraindicaţie cu vaccinul de la Astra Zeneca şi continuă vaccinarea cu un vaccin produs de o altă companie. Vom elabora un material informativ pentru toate persoanele care doresc să se vaccineze sau care au fost vaccinate care să prezinte succint care sunt semnalele de alarmă pentru care trebuie să solicite un consult medical”, a anunțat coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că este important să continuăm vaccinarea cu toate serurile aflate în acest moment pe piață și să atingem imunizarea unui un procent ridicat din populație, pentru a evita formele severe de îmbolnăvire în urma infectării cu SARS-CoV-2.

Acesta susține că autoritățile și specialiștii monitorizează datele științifice privind vaccinarea împotriva COVID-19 pentru toate vaccinurile existente pe piața Uniunii Europene.

Miercuri, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că formarea unor cheaguri de sânge în urma imunizării cu AstraZeneca ar trebui înregistrată drept „efect secundar foarte rar”.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW