Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


OMS: Europa și Asia Centrală sunt epicentrul pandemiei de coronavirus / Avertismentul lui Hans Kluge

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 noiembrie 2021

Europa și Asia Centrală au devenit „epicentrul” pandemiei globale de coronavirus și pot înregistra, pe timpul iernii, aproximativ 500.000 de noi decese provocate de COVID-19, a avertizat directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din regiune, Hans Kluge, relatează joi, 4 noiembrie, Politico.

Europa a ajuns la 78 de milioane de cazuri raportate de la debutul pandemiei de coronavirus, un număr mai mare decât îmbolnăvirile înregistrate în zone precum Asia de Sud-Est, Estul Mediteranei, Vestul Pacificului sau Africa, combinate.

În săptămâna precedentă, Europa și Asia Centrală au raportat aproximativ 1,8 milioane de cazuri de COVID-19, ceea ce reprezintă 59% din totalul cazurilor raportate la nivel global, a precizat Hans Kluge în timpul unei conferințe de presă. Numărul deceselor raportate în aceeași perioadă, 24.000, au reprezentat 48% din totalul deceselor provocate de COVID-19, înregistrate la nivel global.

Suntem, din nou, epicentrul pandemiei de coronavirus(…)Dacă rămânem pe această traiectorie, am putea înregistra 500.000 de decese provocate de COVID-19 în Europa și Asia Centrală până pe 1 februarie 2022”, a avertizat directorul OMS din Europa.

Kluge consideră că acest lucru se întâmplă din cauza ratelor mici de vaccinare anti-COVID și măsurilor de relaxare luate de anumite țări din Europa, printre care se numără și România.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW