Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Oficial: Vicepreședintele Statelor Unite, Kamala Harris, vine în România

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 5 martie 2022

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, va efectua o vizită oficială în Varșovia (Polonia) și în București (România), în perioada 9-11 martie, a confirmat Casa Albă într-un comunicat de presă. Inițial, informația a fost relatată citând surse.

„Vizita ei va demonstra forța și unitatea Alianței NATO și sprijinul SUA pentru aliații din flancul estic al NATO în fața agresiunii rusești. De asemenea, va evidenția eforturile noastre colective pentru a sprijini poporul ucrainean”, precizează Casa Albă.

Kamala Harris se va întâlni cu președinții Poloniei și, respectiv, României.

„În timpul întâlnirilor sale cu liderii Poloniei și României, vicepreședintele va promova coordonarea noastră strânsă ca răspuns la invazia neprovocată și nejustificată a Rusiei în Ucraina. Aceștia vor discuta despre sprijinul nostru continuu pentru poporul ucrainean prin intermediul asistenței de securitate, economice și umanitare și despre hotărârea noastră de a impune consecințe economice severe Rusiei și celor care sunt complici la invazia Rusiei. Întâlnirile vicepreședintelui se vor concentra, de asemenea, asupra modului în care Statele Unite pot sprijini în continuare vecinii Ucrainei în timp ce aceștia primesc și îngrijesc refugiații care fug din calea războiului”, mai precizează sursa citată.

Mai multe detalii privind angajamentele vicepreședintelui SUA vor fi comunicate în zilele următoare, dă asigurări Casa Albă.

De menționat este că, până acum, vizita oficialului american nu este prevăzută pe agenda oficială a președintelui Klaus Iohannis și nici pe cea a Executiuvlui.

Foto: Facebook/ Kamala Harris

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW