Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Vicepreședintele Statelor Unite, Kamala Harris, ar putea veni în România

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 4 martie 2022

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Kamala Harris, ar putea veni în România, în contextul războiului din Ucraina. Casa Albă discută în mod activ trimiterea vicepreședintelui Harris la Varșovia (Polonia) și la București, în perioada următoare, pentru a-și arăta solidaritatea față de Ucraina, potrivit unor surse citate de publicația The Hill.

Conform sursei citate, Harris ar urma să vină la București, pentru a vizita trupele staționate în România, dar și pentru a analiza situația de la granițele țării noastre, în contextul în care România se confruntă cu un număr mare de refugiați din Ucraina.

Vizita ar putea avea loc în următoarele săptămâni, a declarat o sursă pentru The Hill, adăugând că, cel puțin pentru moment, nu se discută despre o vizită a președintelui american, Joe Biden, în regiune.

„O vizită prezidențială este o sarcină logistică mai grea”, a menționat sursa respectivă.

Biroul vicepreședintelui SUA a refuzat să comenteze planurile de călătorie ale lui Harris, dar un oficial de la Casa Albă a precizat că Harris a fost „implicată în angajamentul administrației cu aliații și partenerii”.

Harris – care s-a întors recent de la Conferința de Securitate de la Munchen – a vorbit în această săptămână cu prim-ministrul Poloniei și cu prim-ministrul României, precum și cu alți lideri de la nivelul țărilor aliate, în contextul invaziei Federației Ruse.

„Vă puteți aștepta ca vicepreședintele să continue să se angajeze cu aliații și partenerii pe aceste probleme”, a subliniat sursa.

Posibila vizită a lui Harris în regiune ar reafirma sprijinul SUA pentru aliații săi, în contextul în care SUA au trimis aproape 3.000 de soldați americani în Polonia și România.

Foto: Facebook/ Kamala Harris

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW