Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Oficial francez: Ucraina, Georgia şi R. Moldova vor intra Uniunea Europeană „în câţiva ani”

By news.ro , in Stirile zilei , at 10 martie 2022

Ucraina, Georgia şi Republica Moldova „probabil” vor adera la Uniunea Europeană (UE) „în câţiva ani”, a declarat joi, 10 martie, secretarul de stat francez însărcinat cu Afaceri Europene, Clement Beaune, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Uniunii, relatează CNN.

„Sunt profund convins că Uniunea Europeană se va extinde, probabil în câţiva ani, nu ştiu când, în Ucraina, (Republica) Moldova şi Georgia, şi poate şi în alte ţări”, a afirmat acesta la postul francez de radio France Inter, înaintea unui summit UE la Versailles, joi şi vneri.

Aderarea Ucrainei la UE „nu va avea loc mâine”, a subliniat el. Beaune a condamnat, de asemenea, drept un „masacru” un atac aerian rus al unui spital pediatric din Mariupol şi a denunţat intensificarea atacurilor ruse vizând civili în Ucraina.

El a reiterat îndemnul la o renunţare la importuri de gaze ruseşti „cât mai rapid posibil”, subliniind că „Rusia mizează pe faptul că avem nevoie de ea”. ”Cumpărând gaze naturale ruseşti, finanţăm războiul lui Vladimir Putin”, a mai declarat oficialul francez.

Beaune a îndemnat, de asemenea, la o consolidare a apărării europene, complementară NATO. Acest lucru implică investiţii, iar la summitul UE de la Versailles urmează să se discute finanţarea acestui efort printr-o datorie europeană comună, a anunţat secretarul de stat francez.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *